Stolt Ingrid fikk den aller siste Østfoldprisen

-  Jeg har så mye å takke Østfold for, ikke bare denne prisen, sa en tydelig rørt Ingrid Bjørnov, da hun i dag fikk overrakt Østfoldprisen.

Klikk for stort bilde    

Fredag 29. november mottok den folkekjære artisten det synlige beviset på at hun er vinner av Østfoldprisen 2019. Det skjedde på en avslutningsmarkering for Østfold fylkeskommune på Hotel Scandic City i Fredrikstad.

Fylkesordfører Ole Haabeth overrakte henne sjekken på 100.000 kroner, samt diplom og kunstskulpturen som til sammen utgjør Østfoldprisen.

Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Haabeth overrakte prisen til Ingrid Bjørnov Kristin H Josefsen    

Hyllet Østfold

Da Bjørnov så kom fram til podiet for å ta imot prisen, var det til øredøvende applaus i en festsalen. Det var representanter for en rekke av fylkeskommunenes samarbeidspartnere som utgjorde gjestene. Foruten prisutdelingen sto festtaler og kulturelle innslag på programmet.

Les også: Jubler for Østfoldprisen

- Det at jeg får prisen for at jeg trives og at jeg formidler akkurat den trivselen er kjempestas, og noe jeg er veldig ydmyk overfor, sier Bjørnov. 

Prisvinneren avslørte videre at prispengene på et eller annet vis skal gå til musikkmiljøet i Tomter.

Klikk for stort bildeEN ØSTFOLDSK MEDLEY: Ingrid Bjørnov moret gjestene på avslutningsmarkeringen med musikalske hyllester til sitt kjære hjemfylke. Kristin H Josefsen    

- En flott ambassadør

Østfoldprisen får altså Bjørnov for måten hun har omfavnet og framsnakket Østfold på, helt siden hun og ektemannen flyttet til fylket vårt for 12 år siden. Ekteparet bor på et småbruk i Tomter i Hobøl.  

Kjærligheten til Østfold har kommet til uttrykk i alt fra sangtekster, via konsertvirksomhet og generell framsnakking av Østfold på både små og store scener i fylket. Det har blitt lagt merke til av både folk og fagjury, og var også noe fylkesordfører Ole Haabeth trakk fram i sin tale.

- Kjære, Ingrid Bjørnov, tusen takk fordi du har blitt en så flott ambassadør for Østfold, sa fylkesordfører Ole Haabeth i sin tale til vinneren.

Les også: Ingrid og Østfold – en kjærlighetshistorie