Splitter ny gravemaskin til Kalnes videregående skole

Elevene på Kalnes videregående skole har nå fått tildelt en splitter ny gravemaskin fra Maskinentreprenørenes Forening i Østfold og Østfold fylkeskommune.Klikk for stort bilde Marte Beck

- Vi har jo trengt en ny maskin, så dette blir bra. I prosjektene vi driver med nå trenger vi denne gravemaskinen, så jeg gleder meg til å bruke den, sier Sondre Johansen, som går i andreklasse anleggsteknikk på Kalnes videregående skole.

Han står i byggfaghallen på Kalnes videregående skole, sammen med både elever, lærere og presse. De står klare for å ta i mot en splitter ny gravemaskin. Elevene, som går på bygg og anleggsteknikk, står med telefonene klare til å filme hendelsen.

Gjennom et samarbeid mellom Østfold fylkeskommune og Maskinentreprenørenes Forening i Østfold (MEF), har elevene på Kalnes videregående skole fått en splitter ny og toppmoderne gravemaskin. Maskinen kommer til skolen som et resultat av at MEF sjenker en gave på 500.000 kroner og Østfold fylkeskommune betaler 500.000 kroner.

Klikk for stort bildeSondre Johansen er fornøyd med det nye utstyret. Marte Beck

Det blir applaus når gravemaskinen kommer, og både elever og lærere går bort for å sjekke den ut.

Gravemaskinen er utstyrt med toppmoderne maskinstyring og GPS. Rektor på Kalnes videregående skole, Hanne Lorentzen er fornøyd med innkjøpet.

- Den er veldig stor, og har maskingkjøringsutstyr som de andre maskinene våre ikke har. Elevene kommer til å komme i kontakt med slike maskiner ute i bedriften, og nå vil de få opplæring i den her.

Klikk for stort bildeHanne Lorentzen, rektor ved Kalnes vgs. Marte Beck

Leder i MEF Norge, Julie Brodtkorp samler elever og lærere, og takker for samarbeidet.

- Samarbeidet har vært forbilledlig med tanke på den problemstilling som vi har rundt i landet, med for lite og for dårlig utstyr. Dette samarbeidet er et eksempel på at man kan løse det ved å  dele kostnaden og jobbe sammen. Vi nådde målet vårt relativt raskt, og det syntes jeg er kjempebra, sier Leder i Maskinetreprenørenes Forening i Norge, Julie Brodtkorp.

Klikk for stort bildeJulie Brodtkorp, leder i MEF Norge sammen med konstituert leder Brynjard Rønningen for opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune og Hanne Lorentzen, rektor ved Kalnes vgs. Marte Beck